23.12.2015 22:19

Transfers brengen Heerenveen flinke winst op

Kenneth Otigba (r.) breekt de ban bij sc Heerenveen - SBV Excelsior door halverwege de eerste helft de score te openen. (11-12-2015)
Kenneth Otigba (r.) breekt de ban bij sc Heerenveen - SBV Excelsior door halverwege de eerste helft de score te openen. (11-12-2015)

Sportief gezien gaat het in het seizoen 2014/2015 minder met sc Heerenveen, maar op financieel vlak valt er positief nieuws te melden bij de Friezen. Ze maakten namelijk een winst van ruim negen miljoen euro.

Via de eigen website maakt de club bekend dat het boekjaar 2014/2015 zeer positief is uitgevallen. Het noteerde een winst van maar liefst 9.853.586 miljoen euro en daardoor is het eigen vermogen gestegen naar 22.148.963,- miljoen euro. De positieve balans is vooral te danken aan enkele toptransfers. Hakim Ziyech (FC Twente), Daley Sinkgraven (Ajax), Alfreð Finnbogason (Real Sociedad) en Bilal Basaçikoglu (Feyenoord) brachten bij elkaar bijna achttien miljoen euro binnen en mede daardoor schrijft Heerenveen zwarte cijfers.

Daarbij zijn er twee kanttekeningen bij te melden. Enerzijds zijn de vergoedingen van Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City) en Mark Uth (1899 Hoffenheim) zijn nog niet in de resultaten opgenomen, omdat het boekjaar was gesloten. De transfersommen zullen meegenomen worden met het volgende seizoen. Anderzijds is er ook slechts nieuws voor sc Heerenveen. Zonder transfers haalt het echter nog geen positief saldo. Op dit moment geeft het nog meer geld uit aan bedrijfslasten dan dat de netto-omzet bedraagt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner