24.12.2015 11:47

De Wolf geeft tip aan Van Bronckhorst

Als het aan Feyenoord-icoon John de Wolf ligt, dan speelt Jan-Arie van der Heijden voortaan op het middenveld. De oud-verdediger van Feyenoord is van mening dat Van der Heijden geen échte verdediger is.

"Ik zie in Van der Heijden meer een verdedigende middenvelder", aldus De Wolf in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Zo is hij bij Ajax ook opgeleid en daar is hij ook veel meer het type voor. Ook, omdat hij niet de snelste is. Als verdediger in dit Feyenoord heb je veel ruimte in de rug. Dan is wat explosiviteit niet onbelangrijk. Wat Van der Heijden wel voor heeft op Eric Botteghin is zijn coachende vermogen."

"Ik kan voorstellen dat die jonge gasten daar achterin van begin twintig dat wel missen", vervolgt De Wolf. "Bottegehin kan dat nog ontwikkelen. Voor Van der Heijden is het veel moeilijker om op zijn leeftijd nog een pure killer als verdediger te worden. Dat hij de afgelopen seizoenen bij Vitesse toch overeind bleef, lag aan de speelwijze daar. Guram Kashia pakte de spits van de tegenstander. Hij was meer de vrije man."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner