24.12.2015 14:10

Guardado steunt Pereiro: "Zat in een bubbel"

Andrés Guardado speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Gastón Pereiro. De Mexicaanse middenvelder probeert de zomeraanwinst van PSV waar mogelijk te ondersteunen.

"Ik heb de afgelopen maanden veel aandacht gegeven aan Gaston", zo begon Guardado zijn verhaal. "Hij is nog jong en voor het eerst in het buitenland en dat is niet gemakkelijk. Thuis in Uruguay zat hij in een bubbel en hoefde hij niet zoveel te doen, terwijl hij hier veel meer op zichzelf was aangewezen. En dan kwam hij ook nog hier zonder één woord Engels te spreken. Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten, toen ik jong was en daarom heb ik hem op allerlei manieren geholpen."

Naast de Mexicaans international en Pereiro spelen ook Hector Moreno en Santiago Arias in Eindhoven. "De vier latino's... Het is heel fijn om in je eigen taal te kunnen praten en we hebben ook voor een deel dezelfde cultuur. Buiten het voetbal trekken we veel samen op, dan gaan we samen eten. Dat helpt enorm om het leven hier gemakkelijker te maken", ging hij verder tegenover De Telegraaf.

"Ik moet mijn familie missen, maar ik heb bij PSV ook een nieuwe familie gevonden. Er zijn zoveel mensen die al het mogelijke doen om mijn gezin en mij te helpen. Ik voel me hier erg thuis. Na dit seizoen loopt mijn contract hier nog twee seizoenen door. Ik sluit niet uit dat ik nog langer blijf. Maar dat is nu nog niet te zeggen. In het voetbal kan alles snel veranderen en ik bekijk de situatie jaar voor jaar", besloot de dynamische middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner