27.12.2015 20:50

RSC Anderlecht nadert KAA Gent na winst

RSC Anderlecht heeft zondagavond geprofiteerd van de nederlaag die koploper KAA Gent zaterdag leed bij KV Mechelen (0-2). De club uit Brussel klopte Westerlo (2-1) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot twee punten.

Stefano Okaka Chuka bracht Anderlecht op voorsprong. Jens Cools zorgde in de 54e minuut voor de gelijkmaker, maar vijf minuten later benutte Guillaume Gillet alweer een strafschop voor Anderlecht. De huidige nummer twee van België kreeg nog een penalty. Gillet gunde de eer aan Matías Suárez, maar zag zijn ploeggenoot missen.

Standard Luik liet tegen Moeskroen zien dat er hoop gloort in het nieuwe jaar. De gevallen grootmacht uit België won met 3-0 van de laagvlieger, dankzij treffers van Beni Badibanga, Mathieu Dossevi en Ivan Santini. In oktober zakte Standard nog naar de laatste plaats in de Jupiler League, maar de wederopstanding is duidelijk ingezet. De club steeg naar de achtste plaats van de ranglijst.