29.12.2015 14:28

Riedewald: "Het monster is nog niet wakker"

Jaïro Riedewald is één van de spelers die dit seizoen definitief is doorgebroken bij Ajax. De verdediger is ondertussen ook al international en kan terugkijken op een goed eerste halve seizoen.

Aan het begin van de voorbereiding zei trainer Frank de Boer dat het monster in Riedewald nog wakker moet worden. "Dat monster is nog niet helemaal wakker geworden”, zegt Riedewald nu tegen NOS. "Maar ik heb wel meer agressie in mijn spel en ben me meer bewust van wat ik doe. Ik doe niet meer zomaar wat. Ik moet nog wel meer een persoonlijkheid worden, meer coachen, meer een leider worden. Als Jairo de bal krijgt, moeten tegenstanders weten dat er wat moet gebeuren. En ik moet rust creëren voor mijn medespelers."

Riedewald is één van de spelers waar als eerste een performance coach op werd gezet. "Ik was een proefkonijn", aldus de linkspoot. "Alles werd een beetje bij mij getest. Zo kwam het bij me over en zo werd het ook aan mij verteld. Bas (Bruning, performance-coach Riedewald, red.) zei: dit is een nieuw programma, kijk even hoe het bevalt. Ik moest ook altijd na een training mijn ervaringen delen. Of ik moe werd van een oefening bijvoorbeeld."

De jonge verdediger staat weliswaar achterin, maar moet regelmatig een flinke schop verwerken. Tegen Rapid Wien werd hij keihard getackled door Stefan Schwaab. "Ik had alleen een beetje pijn, net zoals meestal na een wedstrijd", blikt hij terug. "Ik ben blij dat het zo is afgelopen. Maar verder denk ik daar niet te veel bij na."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner