29.12.2015 16:57

Riedewald kijkt op tegen Vertonghen en Varane

Jaïro Riedewald kijkt op tegen twee spelers die op dit moment nog voetballen: Real Madrid-speler Raphaël Varane en Tottenham Hotspur-speler Jan Vertonghen. De verdediger hoopt een soortgelijke carrière te krijgen als Vertonghen.

Varana is nog maar 22 jaar, terwijl Riedewald negentien jaar is. Toch heeft de Ajacied veel respect voor de Fransman. "Raphaël Varane vind ik op mijn positie echt een goede speler Zo jong en internationaal al veel bereikt met land en club, niet de kleinste club. Knap", zegt hij tegen NOS. Ook is Riedewald fan van Jan Vertonghen.

De Belg speelde ook in de jeugd van Ajax om via het eerste elftal een transfer naar Tottenham Hotspur te verdienen. Riedewald ziet hem dan ook als een goed voorbeeld. "Het ging hem in zijn laatste jaar makkelijk af bij Ajax, zo kwam het op mij over. Dan moet je weg", aldus de linkspoot die hetzelfde als Vertonghen ambieert. "Ik wil ook een persoonlijkheid worden en het gevoel krijgen dat ik qua ontwikkeling op het maximum zit bij Ajax. Dat ik toe ben aan de volgende stap."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner