29.12.2015 20:31

Molenaar: "Ze hebben Cruyff laten stikken"

Keje Molenaar, oud-voetballer van Ajax en strijder voor de fluwelen revolutie bij de club, is ernstig teleurgesteld in de oud-voetballers die de club moeten besturen. Volgens hem hebben onder andere Wim Jonk en Marc Overmars Johan Cruyff laten vallen door het meningsverschil wat Jonk en Ajax uiteindelijk uit elkaar dreef niet op te lossen.

In gesprek met Voetbal International laat Molenaar geen spaan heel van de oud-voetballers uit het technisch hart. "Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Jonk en Overmars hebben Johan gewoon laten stikken door het technische meningsverschil zo op de spits te drijven. Daarmee hebben zij de technische revolutie de nek omgedraaid en dat is buitengewoon spijtig."

De problemen tussen aan de ene kant Jonk en aan de andere kant de overige leden van het technische hart was de afgelopen maand veelvuldig onderwerp van gesprek in de Nederlandse media. Jonk schoof niet meer aan tijdens gesprekken van het technische hart, een groep waar ook hoofdtrainer Frank de Boer bij zit, om te praten over de voetbalbeslissingen die Ajax moet als club moet nemen. 

"Juist de mensen die op voorspraak van Johan zijn aangesteld, lieten hem vallen als een baksteen door niet alles in het werk te stellen om dit onderling op te lossen. Dat neem ik ze allemaal kwalijk. Toen ik op televisie de laconieke reactie van Van der Sar hoorde naar aanleiding van het besluit van Johan om afscheid te nemen van Ajax, brak er iets bij mij. Wat mij betreft had hij op dat moment in het vliegtuig moeten zitten naar Barcelona."

Jonk, ex-hoofd opleiding bij Ajax, schoof niet meer aan bij gesprekken van het technische hart omdat de rolverdeling binnen de groep onduidelijk was. Na herhaaldelijk aandringen werd er vanuit het bestuur ook geen oplossing gegeven, wat voor Jonk de druppel was. Cruyff besloot ook om te stoppen als adviseur bij de club, waarbij zijn gezondheidsproblemen ook een rol speelden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner