30.12.2015 11:01

Zoet verbaast: "Zo een gekleurde knikker"

PSV-doelman Jeroen Zoet staart in de verte tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)
PSV-doelman Jeroen Zoet staart in de verte tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)

Jeroen Zoet verbaast zich over de verwensingen en attributen die hij tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap naar zijn hoofd geslingerd werden. De praatjes doen niets, maar hij schrikt wel als hij ziet wat er allemaal om zijn oren vliegt.

"Die woorden raken me niet. Ze motiveren me diep van binnen alleen maar. Veel erger vind ik wat ik allemaal langs mijn hoofd zie vliegen. Knikkers, aanstekers, metalen sigarendozen. Die kunnen je wél raken. Zo'n bonk, zo'n gekleurde knikker. Dat je die al meeneemt naar een wedstrijd... Dan heb je de intentie al om die te gooien", geeft de doelman aan in gesprek met Voetbal International.

"Ach ja. Ik kan me dát niet voorstellen, wél de emoties als supporter in het heetst van de strijd. Ik ging vroeger elke vrijdagavond naar BV Veendam. Ik weet wat het is om supporter te zijn. In de rust moest ik naar huis omdat ik de volgende dag moest voetballen. Daarin waren mijn ouders stipt; als je iets wilt bereiken moet je ervoor gaan", vervolgt de keeper van PSV.

Zoet droomde om ooit voor Veendam uit te komen. "Als ik 's avonds weleens in het bed van mijn ouders lag, schenen de lampen van het sportpark de slaapkamer binnen. Dáár, in die lichten, wil ik ooit staan." Uiteindelijk belandde de keeper via de jeugdopleiding van Veendam bij PSV en groeide hij uit tot international.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner