30.12.2015 21:40

Velthuizen: "Snel terug, waar maakt niet uit"

Piet Velthuizen moet ook in de laatste competitiewedstrijd van 2015 vanaf de bank toekijken bij Vitesse. De goalie heeft de concurrentiestrijd verloren van Eloy Room. (18-12-2015)
Piet Velthuizen moet ook in de laatste competitiewedstrijd van 2015 vanaf de bank toekijken bij Vitesse. De goalie heeft de concurrentiestrijd verloren van Eloy Room. (18-12-2015)

Piet Velthuizen heeft erg veel moeite met zijn permanente reserverol bij Vitesse en wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Een vertrek bij Vitesse is dan ook zeker geen obstakel voor de man die bijna tien jaar rondliep bij het eerste elftal van de Arnhemmers.

"Persoonlijk gaat het goed, maar sportief kan het een stuk beter", vertelt de goalie aan Voetbal Inside. "Wat er aan de hand is? Ik ben een jaartje geleden geblesseerd geraakt, een paar weken eruit geweest en in die periode heeft het team het goed gedaan. Eloy Room heeft het toen – op dat moment – ook goed gedaan en de trainer koos vervolgens voor hem."

Door zijn reserverol keepte Velthuizen zijn laatste competitiewedstrijd op 9 november 2014. In het huidige bekertoernooi kreeg de doelman wel een kans, maar Vitesse werd al in de tweede ronde uitgeschakeld door Heracles Almelo, waardoor Velthuizen geen minuten meer kan maken in de KNVB beker.

"Ik baal er ontzettend van. Heel eerlijk: ik wil natuurlijk weer zo snel mogelijk terugkeren onder de lat. Waar maakt niet uit. Dit kan ik niet lang volhouden. In het voetbal vergeten mensen je snel. Dat merk ik wel. Vervelend? Ja, zeker. Ik wil natuurlijk mijn kwaliteiten tonen aan iedereen. Ik wil laten zien dat ik nog gewoon een goede keeper ben."

Het contract van Velthuizen bij Vitesse loopt na dit seizoen af, waardoor Vitesse er in de winterstop voor kan kiezen om de doelman te laten gaan. In dat geval kunnen de Arnhemmers nog een transfersom vragen voor de reservedoelman, die ruim tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie keepte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner