01.01.2016 14:09

Zoet: "Het is geen Gomes-tijdperk meer"

Jeroen Zoet kende in 2015 een prima jaar. De doelman werd met PSV kampioen, debuteerde in Oranje en overwinterde in de Champions League met de Eindhovenaren. Toch is de sluitpost niet zo van het terugblikken.

"Ik kijk eerder naar tegenslagen. Dat is een valkuil enerzijds; je mag ook zien wat je goed doet. Anderzijds kan niemand kritischer op mij zijn dan ikzelf", zo constateert de 24-jarige. Het steekt hem dat hij veel wordt vergeleken met Heurelho Gomes, de Braziliaanse doelman die tien jaar terug in Eindhoven furore maakte.

"Er zijn altijd mensen die het beter weten. Je moet je daarvoor afsluiten. Wat wil je dan? Terugroepen naar die mensen: 'Het is geen Gomes-tijdperk meer'. Iedereen refereert elke PSV-keeper aan hem. Maar de buitenwacht stelt mij niet op", zo weet ook de geboren Veendammer.

De goalie vindt dat hij afgelopen kalenderjaar wel gegroeid is. "Ik kan een fout nu gemakkelijker naast me neerleggen en weer doorgaan. Bij de volgende bal moet je er weer staan. Dat lukt niet als je alles opkropt. Ook heb ik moeten leren om anderen op hun plek te zetten en van me af te bijten. Ik ben als persoon rustig; dan kun je niet ineens gaan roepen om het roepen. Het is zoeken hoe je dat ontwikkelt, zonder buiten jezelf te treden." 

"In de groep ben ik ook geen jongen die op de voorgrond treedt", gaat Zoet verder tegenover Voetbal International. "Ik probeer andere jongens wel individueel te helpen. Op een rustige manier, terwijl ik ook daar weleens van me af mag bijten; niet altijd het eerst voor een ander goed willen doen, maar juist voor mezelf."

Zoet staat sinds 2006 in Eindhoven onder contract. Via een uitleenbeurt van twee seizoenen bij RKC Waalwijk heeft hij het tot het eerste bij PSV geschopt, waar hij sinds medio 2013 wekelijks onder de lat staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner