01.01.2016 21:33

PSV oefent in winter tegen kampioen van Malta

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tijdens het trainingskamp op Maspalomas aandachtig naar de training van zijn team. (09-01-2015).
PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tijdens het trainingskamp op Maspalomas aandachtig naar de training van zijn team. (09-01-2015).

In de winterstop zoekt PSV de zon op en tijdens het trainingskamp is het de bedoeling dat de Eindhovenaren twee oefenduels spelen. Eén tegenstander is al gevonden. Hibernians FC treft PSV op 5 januari. De ploeg is regerend landskampioen in Malta, het eiland waar PSV de winter doorbrengt.

Afgelopen winter werd Hibernians in het volledige seizoen al zeer makkelijk kampioen, daarna pakte de ploeg ook de titel in de play-offs. PSV hervat het seizoen alweer vroeg, aangezien de ploeg zaterdag al een training afwerkt. Ook op zondag wordt er gewerkt, daarna pakt PSV maandag het vliegtuig naar Malta. 

De Eindhovenaren gingen de winterstop in als nummer twee van Nederland. De regerend landskampioen staat drie punten achter op koploper Ajax, maar kan teren op Europees succes. Voor het eerst in een kleine tien jaar wist een Nederlandse ploeg de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De Eindhovenaren wonnen alle drie de thuiswedstrijden tijdens de groepsfase, waardoor het boven Manchester United en CSKA Moskou eindigde, maar achter VfL Wolfsburg. In de volgende ronde treft PSV Atlético Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner