02.01.2016 11:28

'FC Twente hoopt op een terugkeer van Brama'

Wout Brama (r.) snelt langs Thomas Bruns (l.) tijdens PEC Zwolle - Heracles Almelo. (07-11-2015)
Wout Brama (r.) snelt langs Thomas Bruns (l.) tijdens PEC Zwolle - Heracles Almelo. (07-11-2015)

Als het aan FC Twente ligt, keert Wout Brama terug op het oude nest. De middenvelder speelde bijna tien jaar in het eerste elftal van de Tukkers, maar mocht in 2014 transfervrij vertrekken. Nu lijkt hij de man die FC Twente bij de hand moet nemen. Dit meldt de Tubantia vrijdag.

Brama staat momenteel onder contract bij PEC Zwolle, waar hij twee keer als transfervrij spelers binnen kwam. Na het aflopen van zijn contract bij FC Twent hoopt Brama op een buitenlandse club, maar toen er in oktober 2014 nog geen buitenlandse interesse was in hem, besloot hij een contract voor één seizoen te tekenen bij PEC Zwolle.

Zijn jaar in Overijssel werd een succes, maar PEC Zwolle besloot om niet verder te gaan met de routinier die ruim tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan. Brama was dus weer een transfervrije speler, maar twee maanden later kwam PEC Zwolle met de staart tussen de benen terug bij de middenvelder. Mustafa Saymak was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ernstig geblesseerd geraakt, waardoor de club opeens een kwaliteitsinjectie in de middelste linie nodig had. Brama tekende een contract tot medio 2017, waardoor PEC Zwolle niet zomaar afscheid hoeft te nemen van de speler.

FC Twente verkeert momenteel in degradatienood en kan alle steun gebruiken momenteel. Sterspelers als Hakim Ziyech en Renato Tapia moeten door financiële problemen mogelijk verkocht worden in de winterstop, waardoor de selectie van de Tukkers verder verzwakt wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner