02.01.2016 12:05

Jonge debutant: "In De Kuip is het geweldig"

Als negentienjarig talent debuteerde Bart Nieuwkoop in oktober van het vorige jaar in het eerste elftal van Feyenoord. Vervolgens moest hij drie weken wachten, maar toen volgde ook zijn debuut in een thuiswedstrijd van de Rotterdammers

"Voetballen in De Kuip is geweldig. Als je vanuit de tunnel het veld opkomt, prachtig", kijkt Nieuwkoop met PZC terug op zijn eerste officiële duel in de thuishaven van Feyenoord. "We wonnen ook van AZ en veel mensen dachten dat ik nog scoorde. Ik schoot met links en de bal ging via Dirk Kuyt binnen. We liepen samen juichend langs de tribunes. Heerlijk. Dat vergeet ik nooit meer."

Kuyt, die afgelopen zomer terugkeerde bij Feyenoord en sindsdien erg belangrijk is voor de club, maakte ook indruk op Nieuwkoop. "Toen Dirk voor de eerste keer binnenkwam dacht ik: 'dat is 'm'. Maar dat is ook eigenlijk het enige moment geweest. Daarna ga je samen trainen en wedstrijden spelen, sta je iedere dag samen op het veld. Dan wordt het al snel normaal. Ik vind het wel mooi om te zien hoe hij met alle media-aandacht omgaat. Dirk is echt het uithangbord van Feyenoord."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner