02.01.2016 21:45

De Boer maakt seizoen sowieso af bij Ajax

Ajax hoeft niet te vrezen dat trainer Frank de Boer in de winterstop vertrekt bij de club. Onder andere Swansea City werd al gelinkt aan de oefenmeester, maar die bevestigt zelf dat hij de deur niet achter zich dichttrekt.

In gesprek met FOX Sports is De Boer, die sinds eind 2010 als eindverantwoordelijke voor de groep van de Amsterdammers staat, meer dan duidelijk: "Ik maak het half jaar af bij Ajax." De Boer beschikt over een contract tot medio 2017 en vertrekt mogelijk aan het einde van dit seizoen naar de Premier League, een competitie waar De Boer nog eens graag actief in wil zijn.

De trainer ging ook in op de zoektocht van Ajax naar een nieuwe spits. Arkadiusz Milik is de eerste spits, maar daarachter heerst een grote leegte, mede door het uitblijven van de kwaliteiten van Yaya Sanogo, die daarnaast ook lang niet altijd fit is. "We zijn in ieder geval wel aan het kijken, maar dan moet het wel een hele goede zijn. En anders doen we het met deze groep." 

"Er is nog genoeg tijd om te kijken, wie weet wat we gaan doen. We spelen steeds vaker tegen tegenstanders die zich ingraven, dan moet je een aanspeelpunt hebben." Eerder lekte uit dat Ajax contact zocht met Chelsea en Bertrand Traoré, maar door dat plannetje werd al snel een streep gezet door de Engelse ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner