03.01.2016 10:16

Megacontract voor doorgebroken Ouwejan

Thomas Ouwejan (r.) heeft zich langs Kingsley Ehizibue gewerkt en kan voorzetten tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - AZ. (13-12-2015)
Thomas Ouwejan (r.) heeft zich langs Kingsley Ehizibue gewerkt en kan voorzetten tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - AZ. (13-12-2015)

AZ heeft op een heel duidelijke wijze het vertrouwen in Thomas Ouwejan (19) uitgesproken. De middenvelder annex verdediger debuteerde dit seizoen in drie competities en verlengt zijn contract tot medio 2020. De oude verbintenis van Ouwejan liep aan het einde van het huidige seizoen af.

Ouwejan speelt al sinds 2007 in de jeugdopleiding van AZ en sloot in de zomer van 2015 definitief aan bij het eerste elftal. De van oorsprong centrale middenvelder bleek ook goed uit de voeten te kunnen op de positie van linksback. Op die positie maakte Ouwejan dan ook zijn Europese debuut. Tegen Athletic Bilbao speelde Ouwejan bijna de volledige wedstrijd. Na de Europese pot debuteerde de jongeling ook in de Eredivisie en de KNVB beker.

"Dit is een fantastische nieuwe stap voor mij. De afgelopen maanden is het snel gegaan, met als hoogtepunt mijn debuut tegen Athletic Bilbao. Ik heb nu drie keer in de basis gestaan en dat smaakt naar meer. Deze contractverlenging is het bewijs dat de club het ook in mij ziet zitten. De volgende stap is om te laten zien dat ik goed genoeg ben om bij het eerste te blijven en het vertrouwen waar te maken", stelt de speler zelf op de clubwebsite van AZ.

Bij de club geven ze toe dat het niet voor niets is dat Ouwejan een gloednieuw, vierjarig contract tekent. "Het langdurig verlengen van de samenwerking met Ouwejan is een duidelijk signaal", is directeur voetbalzaken Max Huiberts eerlijk. "Hij heeft de potentie om een goede speler voor ons eerste elftal te worden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner