03.01.2016 13:18

AZ verlengt contract van Haps

AZ heeft Ridgeciano Haps en Thomas Ouwejan zondag langer vastgelegd. De contracten van de talenten uit de eigen opleiding zijn opengebroken en verlengd. Linksback Haps (22) tekende voor twee jaar bij en ligt nu tot medio 2019 vast. Het aflopende contract van middenvelder Ouwejan (19) is verlengd tot de zomer van 2020.

Haps heeft dit seizoen de positie van de naar PSV vertrokken Simon Poulsen overgenomen. "Ridgeciano is een van de meest talentvolle linkervleugelverdedigers van Nederland", zei directeur voetbalzaken Max Huiberts zondag. "Met dit contract willen we hem belonen voor zijn sterke ontwikkeling."

Ouwejan debuteerde vorige maand in de Europese confrontatie met Athletic Bilbao. Het talent speelde daarna ook in de eredivisie en het bekertoernooi. "Hij heeft de potentie om een goede speler voor ons eerste elftal te worden" aldus Huiberts.

Met de contractverlenging van Haps en Ouwejan heeft AZ twee belangrijke spelers voor de toekomst langer vast weten te leggen. Haps hoopt uit te groeien tot een sterkhouder bij de ploeg uit Alkmaar. "Ik ging dit seizoen lekker, ik speelde elke week en het ging elke week beter. Nu word ik daarvoor beloond. Als kleine jongen kwam ik bij AZ en het was m’n droom een vaste basisplaats te veroveren. Het is een heerlijk gevoel dat ik die nu heb. Mijn volgende doel is om m’n huidige niveau vast te houden en mezelf door te ontwikkelen tot een nog betere speler."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner