03.01.2016 16:40

Diemers over keuze: "Voel hier vertrouwen"

Karim El Ahmadi (l.) gooit zichzelf voor de bal en voorkomt zo dat Mark Diemers het speeltuig kan afpakken tijdens FC Utrecht - Feyenoord in de Eredivisie. (01-03-2015)
Karim El Ahmadi (l.) gooit zichzelf voor de bal en voorkomt zo dat Mark Diemers het speeltuig kan afpakken tijdens FC Utrecht - Feyenoord in de Eredivisie. (01-03-2015)

Mark Diemers maakte zondagmiddag officieel de overstap van FC Utrecht naar De Graafschap. De speler kon echter ook naar Sparta Rotterdam of Go Ahead Eagles.

Had Diemers gekozen voor Sparta of Go Ahead dan had hij minimaal een half jaar Jupiler League moeten spelen, maar zou hij wel bovenin meedraaien. Bij De Graafschap zal hij moeten strijden tegen degradatie. Toch had hij na een goed gesprek met trainer Jan Vreman zijn keuze al gemaakt. "Ik had er direct een goed gevoel bij. Ze zien een belangrijke rol voor me weggelegd en dat vertrouwen doet me goed", aldus Diemers tegen Voetbal International. De missie is duidelijk: De Superboeren moeten in de Eredivisie blijven.

Momenteel staat de ploeg op een achttiende plek met en achterstand van acht punten op FC Twente en SC Cambuur en elf punten op Roda JC. "Maar ik heb er nog alle vertrouwen in dat we met De Graafschap in de Eredivisie kunnen blijven. Zo groot is het gat niet, helemaal als de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Excelsior wordt gewonnen. Dat moet nu het eerste doel zijn. En verder wil ik knallen met De Graafschap."

Diemers denkt dat De Graafschap voor hem een goede keuze is. "Het beeld komt overeen met dat wat ik al een beetje had. De Graafschap is de trots van de omgeving en als speler moet je dat ook uitstralen. De beuk erin, dat willen ze graag zien, en hopelijk kan ik dat ook nog eens koppelen aan goed voetbal. Ik wil elke dag er vol voor gaan, ga ook bewust de komende maanden in Doetinchem wonen, zodat ik snel een goede binding met de club krijg. Ik heb veel zin in deze uitdaging."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner