03.01.2016 20:17

Excelsior zonder Mattheij richting Portugal

Adam Nemec (l.) vecht een duel uit met Jurgen Mattheij (r.) tijdens het competitieduel Willem II - Excelsior. (07-11-2015)
Adam Nemec (l.) vecht een duel uit met Jurgen Mattheij (r.) tijdens het competitieduel Willem II - Excelsior. (07-11-2015)

De Rotterdamse selectie van Excelsior vertrekt maandag op trainingskamp naar het Portugese plaatsje Portimão om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Jurgen Mattheij blijft in Nederland achter, vanwege een knieblessure.

Excelsior blijft tot en met zaterdag 9 januari in Portugal en neemt het tijdens het trainingskamp onder andere op tegen Lierse SK uit België. "We gaan daar trainen, een wedstrijd spelen, maar er is ook tijd om met elkaar te praten. Als groep, maar ook individueel of in kleine groepjes. We zitten daar zes dagen en we gaan die tijd optimaal gebruiken", aldus Fons Groenendijk vooruitkijkend naar het trainingskamp.

Niet de gehele selectie reist af naar Portugal, Jurgen Mattheij is genoodzaakt thuis te blijven. De verdediger onderging eind december een operatie aan zijn knie en blijft daarvan herstellen in Rotterdam. Bas Kuipers, terugkomend van een liesoperatie is wel van de partij, net als jeugdspeler Danilho Doekhi. "Het trainingskamp is een mooi moment om Danilho te bekijken en te zien hoe hij zich staande houdt op dit niveau", aldus Groenendijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner