04.01.2016 16:29

Veldmate kon kans bij Ajax niet laten liggen

Twee dagen voor de bekerfinale van FC Groningen tegen PEC Zwolle kijken Henk Veldmate (l.) en Hans Nijland (r.) bij een training toe. (01-05-2015)
Twee dagen voor de bekerfinale van FC Groningen tegen PEC Zwolle kijken Henk Veldmate (l.) en Hans Nijland (r.) bij een training toe. (01-05-2015)

Henk Veldmate gaat per 1 februari aan de slag als hoofd scouting bij Ajax. De 58-jarige Veldmate komt over van FC Groningen, waar hij 33 jaar aan verbonden was. Hij vertelt op de clubwebsite van Ajax dat hij de mogelijkheid die hij bij de Amsterdammers krijgt met beide handen heeft gegrepen.

"Zonder FC Groningen tekort te willen doen, kan ik zeggen dat ik nu de kans krijg een rol te spelen in de absolute Nederlandse voetbaltop. Ik ga hier bij Ajax leiding geven aan de scouts, maar ik wil zelf ook 'met mijn poten in de modder blijven staan', oftewel ik zal zelf ook veel tijd in scouting blijven steken", aldus Veldmate.

Directeur spelersbeleid Marco Overmars zegt dat Veldmate een goede naam heeft in de voetbalwereld. "Henk Veldmate heeft een heel goede naam in de voetbalwereld. Ik heb zelf ook veel met hem te maken gehad, hij maakt altijd een zeer correcte indruk. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Zijn komst betekent een kwaliteitsimpuls voor onze scouting en die is nodig.  Henk heeft een goed netwerk, nationaal en internationaal. Ik denk dat hij voor ons bijvoorbeeld ook veel kan gaan betekenen in Zuid Amerika."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner