05.01.2016 12:29

Marinus: "Mooie stap maken binnen vijf jaar"

Na een kwartier spelen maakt Wouter Marinus de 1-0 tegen FC Utrecht. De middenvelder laat zich zien aan het publiek in Zwolle. (23-10-2015)
Na een kwartier spelen maakt Wouter Marinus de 1-0 tegen FC Utrecht. De middenvelder laat zich zien aan het publiek in Zwolle. (23-10-2015)

Dit seizoen is het snel gegaan met Wouter Marinus. De middenvelder kwam in 2014 over vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen, sloot aan bij PEC Zwolle en staat inmiddels op zestien competitieduels. Over vijf jaar hoopt hij een mooie stap te hebben gemaakt.

In gesprek met het clubkanaal van PEC Zwolle geeft Marinus eerlijk toe dat hij niet verwacht en hoopt dat hij over een paar jaar nog onder contract staat in Overijssel. "Waar ik mezelf zie over vijf jaar? Ik hoop bij een mooie club. Ik hoop eigenlijk dat het niet meer bij PEC Zwolle is. Niet dat het erg zou zijn, maar dat zou betekenen dat je je niet zodanig hebt ontwikkeld dat je een stap hogerop kan maken en dat is toch wat iedereen wil", legt Marinus zijn keuze uit.

Op zestienjarige leeftijd kwam Ajax langs voor Marinus, maar die koos voor een langer verblijf bij sc Heerenveen. Daar bleef een doorbraak echter uit, waarna hij koos voor PEC Zwolle. In het huidige seizoen staat hij dus op zestien competitiewedstrijden, mede door blessureleed in de middelste linie bij PEC Zwolle.

Ondanks veel speeltijd gokt Marinus op een mooi avontuur. "Of het dan een mooie club is in Nederland of in het buitenland, zo ver kijk ik nu nog niet vooruit. Maar ik hoop natuurlijk wel dat ik tegen die tijd een paar mooie stappen heb gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner