05.01.2016 13:47

Van Beek: "Had de bal weg moeten knallen"

Sven van Beek grijpt naar het hoofd. De verdediger maakt op onverklaarbare wijze een eigen doelpunt, waarmee hij ADO Den Haag in het zadel helpt. (01-11-2015)
Sven van Beek grijpt naar het hoofd. De verdediger maakt op onverklaarbare wijze een eigen doelpunt, waarmee hij ADO Den Haag in het zadel helpt. (01-11-2015)

Sven van Beek kende het afgelopen halve seizoen een aantal ongelukkige momenten. Zo ging hij de fout in tegen NEC (3-1 verlies). De verdediger blikt daar nu op terug.

Nadat Feyenoord op 0-1 voorsprong was gekomen door een goal van Tonny Vilhena was NEC al op 1-1 gekomen. Daarna wilde Van Beek een bal terug koppen op doelman Kenneth Vermeer. Zijn bal was echter tekort waardoor Anthony Limbombe uiteindelijk de 2-1 kon maken. "Achteraf gezien had ik die bal gewoon keihard moeten wegknallen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Van Beek maakte tegen ADO Den Haag een eigen doelpunt, waardoor Feyenoord met 1-0 verloor. "Dat mag mij niet meer overkomen. Het is gebeurd, ik draai het niet meer terug. Maar die wedstrijd tegen NEC en die fout, die zijn wel even blijven hangen tijdens de korte winterstop, hoor."

Toch blijft Van Beek vol vertrouwen. "Er zijn altijd momenten waarop het minder gaat, het is gewoon zaak om daar snel van te leren", aldus de jonge verdediger. "Die doelpunten van ADO en NEC, die blijven bij het publiek hangen. Het mag gewoon niet gebeuren, maar nu kijk ik weer vooruit."

Vlak voor de winterstop verloor Feyenoord, mede door de fout van Van Beek, dus met 3-1 van NEC. "En dan zijn er allerlei theorieën, bijvoorbeeld dat we na een midweekse wedstrijd (Willem II in het bekertoernooi, red.) moeite hebben om er weer te staan", aldus Van Beek. "Ik geloof daar niet in. We stonden 0-1 voor en dan moet je het afmaken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner