06.01.2016 15:39

Fluitconcerten in ArenA raakten Andersen

Lucas Andersen (l.) kapt Jeroen van der Lely (r.) uit tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Twente en Willem II. (28-11-2015)
Lucas Andersen (l.) kapt Jeroen van der Lely (r.) uit tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Twente en Willem II. (28-11-2015)

De ene speler kan goed met kritiek omgaan, de ander bezwijkt eronder. Lucas Andersen is een voetballer die niet goed gedijt onder kritiek. De fluitconcerten die de Deen vorig seizoen zo nu en dan bij Ajax over zich heen kreeg, deden afbreuk aan zijn zelfvertrouwen.

"Een fluitconcert komt keihard bij me binnen", geeft de middenvelder annex aanvaller toe aan Voetbal International. "Veel supporters vergeten dat je als voetballer ook gewoon mens bent. Geloof me: je denkt als voetballer echt niet van: Ik ga vandaag eens even lekker slecht spelen. Soms gebeurde dat gewoon bij Ajax."

"Spelen voor vijftigduizend mensen is echt niet makkelijk, zeker niet als je uit vorm bent. Wat zo’n fluitconcert met me doet? Je moet het zien als een boze opmerking van je vader, wanneer je als kind per ongeluk een glas van tafel gooit. Alleen schrik je bij zo'n fluitconcert vijftigduizend keer zo hard. Althans, zo voelde ik het in de Arena. Heel confronterend."

Dit seizoen voetbalt Andersen op huurbasis bij Willem II. Na een wat lastige start begint de Deen steeds beter zijn draai te vinden in Tilburg. In het uitduel met FC Twente speelde Andersen zijn beste wedstrijd. Toen maakte hij in de Grolsch Veste een hattrick, wat hem natuurlijk een plaatsje in het Team van de Week opleverde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner