06.01.2016 17:23

Geblesseerde Lewis verlengt contract bij AZ

Verdediger Fernando Lewis (22) hoeft zich ondanks een ernstige hamstringblessure geen zorgen te maken over zijn toekomst bij AZ. Zijn contract bij de club in Alkmaar is met een jaar verlengd tot medio 2017 met een optie voor nog twee seizoenen.

Lewis is al sinds 2011 in dienst van AZ maar kwam nooit veel in actie voor de club. In september scheurde hij zijn hamstrings in het linkerbeen grotendeels af tijdens een ongelukkige glijpartij in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, het uitduel tegen FC Groningen.

"Fernando was zich voor zijn blessure goed aan het ontwikkelen van rechtsbuiten tot rechtsback", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ. "Het is tragisch dat hij bij zijn officiële debuut als vleugelverdediger meteen zo zwaar geblesseerd raakte. Wij willen hem de kans geven om in alle rust te herstellen"

Lewis is verheugd. "Mijn contract liep af, dus ik liep een beetje met m’n ziel onder de arm. Nu het verlengd is, kan ik volgend seizoen laten zien dat dat de juiste beslissing is geweest."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner