07.01.2016 09:15

Kashia geschrokken na plotseling vertrek Bosz

Guram Kashia zet een sprint in tijdens het competitieduel Vitesse - Roda JC Kerkrade. (14-08-2015)
Guram Kashia zet een sprint in tijdens het competitieduel Vitesse - Roda JC Kerkrade. (14-08-2015)

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia had niet verwacht dat Peter Bosz tijdens het seizoen zou vertrekken bij Vitesse. De verdediger gunt Bosz een mooie transfer, maar baalt van het feit dat hij weg is.

Bosz besloot onlangs om Vitesse te verlaten en een contract te tekenen bij Maccabi Tel Aviv. "Nog elke morgen word ik wakker en denk ik: Verrek, Peter is weg. Rob Maas staat voor de groep. Ik moet echt nog even wennen aan het idee dat hij weg is. We hebben tweeënhalf jaar samengewerkt. Opeens is het over. Je kunt je voorstellen dat het wat stil was in het vliegtuig."

"Het moment is ongelukkig, dat heb ik hem ook gezegd", vervolgt Kashia tegenover Voetbal International. "We hebben maandag nog even gesproken. Ik zei: 'Peter, dit is voor jou een mooie kans. Ik wens je het allerbeste. Maar voor mijn team is dit niet goed. We zitten halverwege het seizoen'. Maar zo werkt de voetballerij. Ik denk dat we Peter dankbaar moeten zijn voor alles wat hij hier heeft neergezet. Hij is de grondlegger van het voetbal dat we spelen. Dankzij hem ben ik een meer moderne verdediger geworden."

Assistent-trainer Rob Maas staat nu voor de groep. "Wij moeten Rob helpen. Hij is onze trainer en bovendien een goede. De club moet nu bepalen hoe het verder moet. Of ik al namen heb? Maandagochtend was plots onze trainer weg. Ik ben nog altijd in shock. Ik vind het wel even goed zo."

Het vertrek van Bosz biedt perspectief voor Kashia. De mandekker zat de afgelopen periode op de bank. "Ik was boos, dat mag je best weten. Heel erg teleurgesteld ook. Maar iedereen die mij een beetje kent weet dat ik me terugvecht. Ik zal gaan tot het laatste beetje bloed dat ik in mijn lichaam heb. Of een andere trainer mijn kansen op speelminuten verbetert? Geen idee. De trainer maakt de opstelling. Ik ga hier op trainingskamp in ieder geval laten zien dat ik hoor te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner