07.01.2016 09:45

Heerenveen-aanwinst kijkt op tegen Zlatan

Arber Zeneli kan juichen tijdens het competitieduel IF Elfsborg - Åtvidabergs FF. (28-09-2015)
Arber Zeneli kan juichen tijdens het competitieduel IF Elfsborg - Åtvidabergs FF. (28-09-2015)

SC Heerenveen-aanwinst Arber Zeneli is idolaat van Zlatan Ibrahimović. Zeneli, die net als Ibrahimović een achtergrond heeft op de Balkan, kwam in januari over van het Zweedse IF Elfsborg.

"Zlatan gelooft altijd in zichzelf en behoort daarom met zijn 34 jaar nog steeds tot de besten ter wereld", aldus Zeneli in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een idool voor heel Zweden en het voorbeeld dat je moet geloven in jezelf en niets vanzelf komt. Maar ik denk dat ik ook zonder Zlatan zou zijn wie ik nu ben. Ik geloof in mezelf en mijn talent en denk dat niets onmogelijk is. Ik denk dat het toch een beetje het Balkanbloed is, dat ik heb. De mensen uit de Balkan hebben continu in gedachten dat je alles moet doen wat nodig is om succesvol te zijn. Zo goed willen zijn als je kunt zijn. Het zijn winnaarstypes."

De aanwinst van sc Heerenveen is dan ook niet bang om de lat hoog te leggen. "Ik had bijvoorbeeld sinds januari vorig jaar al het doel om te worden opgeroepen voor het EK met onder de 21. Niemand geloofde erin, maar het is me gelukt. Ook al speelde ik daar niet, de ervaring was geweldig. Nu wil ik het hier in Heerenveen zo goed doen dat ik komende zomer mee mag naar het EK in Frankrijk met de A-ploeg."

"Je moet erin geloven", vervolgt de aanvaller annex middenvelder zijn verhaal. "En anders wacht me de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met onder de 21", aldus Zeneli, die uitkijkt naar de samenwerking met landgenoot Sam Larsson. "Ik wil graag met hem op het veld staan. Het liep al goed op de trainingen bij Jong Zweden, dus ik denk dat we hier een alleen maar grotere klik zullen krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner