07.01.2016 12:08

Bosz loopt niet te hard van stapel

Trainer Peter Bosz wordt geïnterviewd door Vitesse TV. (04-01-2015)
Trainer Peter Bosz wordt geïnterviewd door Vitesse TV. (04-01-2015)

Nieuwbakken Maccabi Tel Aviv-trainer Peter Bosz wil niet te hard van stapel lopen. Hij wil Maccabi Tel Aviv graag naar zijn hand zetten, maar gaat eerst de spelersgroep analyseren voordat hij aanpassingen gaat maken.

"Eerst is het zaak dat ik en mijn spelers elkaar leren kennen", aldus Bosz tegenover de Israëlische media. "Natuurlijk wil ik graag winnen, maar ik doe dat graag met attractief en dominant voetbal. Bij Vitesse zetten we veel voorwaartse druk en bouwden we van achteruit op", aldus Bosz, die zin heeft in zijn nieuwe avontuur. "Ik wil deze club helpen de volgende stap te zetten. Ik ga met mijn vrouw in Tel Aviv wonen. Ik heb een heel positieve indruk van de stad gekregen. Iedereen die Tel Aviv kent zegt dat het een geweldige plek is om te leven."

Aankomend weekend zit Bosz voor het eerst op de bank. Maccabi Tel Aviv neemt het dan in eigen huis op tegen Maccabi Haifa. "Ik ga voor die wedstrijd geen groot stempel drukken op de ploeg, daar is het te kort dag voor. Gelukkig zijn Jordi Cruyff (technisch directeur, red.) en mijn assistenten zeer behulpzaam."

Bosz gaat zich overigens ook bemoeien met het transferbeleid van de club. "Peter gaat nu eerst de selectie analyseren. Daarna kan hij aan mij vertellen wat hij nodig heeft en gaan we bekijken wie we in huis kunnen halen. Ik ben blij dat Peter hier is en ik ga er alles aan doen om te zorgen dat hij hier slaagt", aldus technisch directeur Cruyff.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner