07.01.2016 15:49

Velthuizen: "Het is keihard, je bent eenzaam"

Piet Velthuizen baalt van zijn reserverol bij Vitesse. De doelman moet Eloy Room voor zich dulden en krijgt geen nieuwe kans bij de ploeg uit Arnhem. De doelman wil zijn plezier terug vinden.

Dit jaar wordt Velthuizen dertig jaar en hij wil graag nog laten zien wat hij in zijn mars heeft. "Het is allemaal leuk en aardig, maar ik moet zo snel mogelijk weer ergens onder een lat komen", is Velthuizen duidelijk tegenover Omroep Gelderland. "Is het niet bij Vitesse, dan ergens anders. De transferperiode is nu open. Als er een mooie club komt waar ik eerste keeper kan worden dan zal ik dat zeker niet nalaten."

Velthuizen is gefrustreerd dat hij niet speelt. "Ik uit het op een goede manier denk ik. Maar dan rijd je naar huis en voel je de pijn weer. Ik raakte vorig jaar geblesseerd en was er een paar weken uit", aldus de keeper. "Mijn concurrent heeft mijn plek overgenomen en tot op heden heeft hij het gewoon behoorlijk gedaan. De trainer zag geen reden om weer te wisselen. Het enige wat ik nu kan doen is met mijn handen en voeten spreken en laten zien dat ik nog steeds een goede keeper ben."

Als veldspeler worden goede prestaties nog weleens beloond met een invalbeurt. Als keeper gebeurt dat nooit. "Het is keihard. Je bent eenzaam. Als keeper ben je altijd al een éénling. En daar sta je dan ineens. Zo is het eigenlijk. Daar sta je dan.. Mentaal word ik hier sterker van. Je moet er van leren. Een nieuwe trainer voor de groep? Ja, nieuwe ronde, nieuwe kansen', lacht Velthuizen breeduit. 'Het kan soms ineens als een blad aan de boom omslaan. Voetbal is raar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner