07.01.2016 19:14

Captain Janssen: "Alles doen om fit te worden"

Willem Janssen kijkt teleurgesteld naar de grond na de competitiewedstrijd Excelsior - FC Utrecht. De ploeg van aanvoerder Janssen gaat met 1-0 onderuit in Rotterdam. (03-10-2015)
Willem Janssen kijkt teleurgesteld naar de grond na de competitiewedstrijd Excelsior - FC Utrecht. De ploeg van aanvoerder Janssen gaat met 1-0 onderuit in Rotterdam. (03-10-2015)

Voor Willem Janssen is de winterstop geen periode om iets meer rust te pakken en tijdens het trainingskamp weer volle bak te gaan. De aanvoerder van FC Utrecht staat met een enkelblessure aan de kant, wat nieuw is voor de middenvelder.

"Normaal sta je tussen de jongens, op het veld. Partijspelen. Positiespelen. Pass- en trapvormen. Voor mij niet ditmaal", kijkt een teleurgestelde Janssen naar zijn teamgenoten, die zich in het zweet werken op het trainingskamp in De Lutte, Overijssel. Toch zit Janssen, die op 17 oktober al zijn laatste competitiewedstrijd speelde, niet volledig stil.

"Ik werk, net als een aantal andere jongens, een individueel programma af. Uren maken om volledig te herstellen en fit te worden", stelt de 29-jarige voetballer op de clubwebsite van FC Utrecht. "Iedere blessure is vervelend. Klein of groot. Of het je nu twee weken of drie maanden kost. Je wilt op het veld staan. Revalideren is niet mijn hobby, maar ik weet dat je er alles aan moet doen om weer topfit te worden."

Janssen kwam in zijn carrière uit voor VVV-Venlo, FC Twente en Roda JC en staat inmiddels op bijna vierhonderd wedstrijden in zijn carrière. Toch voelt ook een ervaren rot als Janssen nog de drang om weer binnen de lijnen te staan. "Het is soms lastig om geduld op te brengen, maar dat is logisch. Ik ben het seizoen goed begonnen, heb goede wedstrijden gespeeld. Was belangrijk voor de ploeg. Als je dan door een blessure lange tijd niet kunt spelen, dan is dat zuur. Maar ik sta positief in het leven. Weet dat hierna weer mooie tijden aanbreken. Daar werk ik naartoe en kijk ik naar uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner