07.01.2016 19:29

Zuiverloon hoopt nog op een 'klappertje'

Gianni Zuiverloon (r.) speelt de bal weg voordat Sam Larsson kan onderscheppen tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2015 tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag. (20-12-2015)
Gianni Zuiverloon (r.) speelt de bal weg voordat Sam Larsson kan onderscheppen tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2015 tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag. (20-12-2015)

Als het aan Gianni Zuiverloon ligt, maakt hij in het volgende seizoen nog een mooie stap in zijn carrière. De verdediger van ADO Den Haag verwacht transfervrij te vertrekken uit Zuid-Holland, aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt.

"Ik heb nog niks gehoord van ADO", vertelt Zuiverloon in gesprek met Omroep West. De rechtsback, die steeds vaker in het hart van de verdediging is te vinden, staat sinds 2013 onder contract bij ADO Den Haag. De club laat Zuiverloon, ondanks het feit dat hij veel speelde in de afgelopen seizoenen in het duister tasten. "Ik weet ook niet wat ADO wil, maar ik heb alle tijd. Ik ben van de zomer transfervrij, als het goed is. Volgens mij zou ik nu kunnen praten met andere clubs."

Dit heeft Zuiverloon echter nog niet gedaan, alhoewel een nieuw avontuur in het buitenland de verdediger wel ligt. "Mijn wens is natuurlijk om nog een klappertje te maken. Ik heb nog niet met mijn zaakwaarnemer gesproken. Het moet wel concreet zijn voordat ik iets wil horen. Dus ik wacht het gewoon af. Ik heb geen haast, ik wil me nu gewoon focussen op ADO en hier zo goed mogelijk en zo veel mogelijk spelen. Dat is het belangrijkste."

Zuiverloon begon zijn carrière bij Feyenoord, maar brak uiteindelijk bij sc Heerenveen definitief door. In Friesland verdiende de voetballer een transfer naar West Bromwich Albion, waar hij in zijn eerste seizoen nog ruim dertig wedstrijden in de Premier League speelde. Ook kwam Zuiverloon nog uit voor RCD Mallorca uit Spanje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner