08.01.2016 12:18

Lachman: "Wil Cambuur dit half jaar helpen"

Darryl Lachman (l.) poseert voor het eerst in het shirt van zijn nieuwe werkgever. De mandekker speelt na de winterstop op huurbasis voor SC Cambuur. (07-01-2016)
Darryl Lachman (l.) poseert voor het eerst in het shirt van zijn nieuwe werkgever. De mandekker speelt na de winterstop op huurbasis voor SC Cambuur. (07-01-2016)

Met Darryl Lachman heeft SC Cambuur een voetballer in huis gehaald die staat te popelen om weer aan de slag te gaan. Bij Sheffield Wednesday kwam de mandekker niet aan voetballen toe, bij SC Cambuur hoopt hij zijn steentje bij te dragen.

De formatie uit Leeuwarden eindigde 2015 onder de degradatiestreep en zal in de tweede seizoenshelft alles op alles moeten zetten om een paar plekjes te stijgen op de ranglijst. "Ik wil SC Cambuur dit half jaar helpen, veel spelen en in mezelf investeren", werpt Lachman een blik op zijn doelen voor het resterende deel van het seizoen. 

De oud-speler van FC Twente legt ook uit waarom hij in Engeland nog geen minuut speelde. "Eigenlijk is het simpel. Ik kwam niet aan spelen toe, omdat de trainer me niet heeft gehaald. Voor de competitie heeft hij eerlijk gezegd: 'Ik vind je niet goed genoeg voor het Engels voetbal'", is Lachman eerlijk in gesprek met de Leeuwarder Courant.

SC Cambuur was al langer aan het onderhandelen met Sheffield Wednesday. Lang leek het niet van een transfer te komen, maar opeens was het raak. "De onderhandelingen van Sheffield met Cambuur verliepen moeizaam. Ik wilde eventueel iets achter de hand hebben, als de transfer niet door zou gaan. Maar ik hoorde maar niks, tot donderdagavond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner