08.01.2016 16:25

Jozefzoon: "Wil nu een basisplek veroveren"

Florian Jozefzoon raakte bijna een jaar geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar is nu helemaal terug. De snelle buitenspeler voelt zich weer goed en onderdeel van het team.

Vlak voor de winterstop maakte Jozefzoon zijn rentree voor PSV en op trainingskamp zet hij een volgende stap. "Het gaat goed, ik heb geen last en ook geen angst. Al met al mag ik echt tevreden zijn over hoe ik heb gerevalideerd", zegt de aanvaller tegen Voetbal International. "Het was vooral zwaar in mentaal opzicht, als je al die wedstrijden moet missen. Maar ik voel me vrij in mijn hoofd."

Voor zijn blessure hikte Jozefzoon tegen een basisplaats aan. Nu moet hij zich weer bewijzen ten opzichte van Maxime Lestienne, Gastón Pereiro, Luciano Narsingh en Jürgen Locadia voor een plek in de basis. "De concurrentie is groot, dus we zullen zien wat er gebeurt. Vóór mijn blessure ging het heel erg goed. Maar op het moment dat ik volgens mij écht dicht tegen een basisplek aan zat, gebeurde het. Dat moment was extra pijnlijk, maar het is gebeurd", aldus Jozefzoon. "Alleen nu wil ik niet tégen een basisplek aan zitten, maar een plek ín de basis veroveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner