09.01.2016 14:44

Koch krijgt na tien maanden weer speeltijd

Menno Koch moet gedwongen het veld verlaten tijdens de competitiewedstrijd Feyenoord - NAC Breda. De verdediger heeft last van zijn knie en kan niet verder. (08-03-2015)
Menno Koch moet gedwongen het veld verlaten tijdens de competitiewedstrijd Feyenoord - NAC Breda. De verdediger heeft last van zijn knie en kan niet verder. (08-03-2015)

Menno Koch moet nog wachten op zijn officiële rentree, maar de verdediger van PSV heeft in ieder geval weer speelminuten gemaakt na zijn ernstige knieblessure. Met de selectie van Jong PSV oefende hij in de winterstop tegen Oud-Heverlee Leuven.

Koch raakte tijdens zijn verhuurperiode bij NAC Breda ernstig geblesseerd in de wedstrijd tegen Feyenoord. De mandekker verliet nog wel zelfstandig het veld (foto), maar achteraf bleek dat Koch zijn kruisband afscheurde in De Kuip. Sindsdien kwam Koch niet meer binnen de lijnen, maar deze week was het eindelijk zover. 

"Het is bijna tien maanden geleden dat ik mijn kruisband heb afgescheurd. Ik zit nu aan het einde en heb hier dik negen maanden naar uitgekeken. Dit moment is prachtig voor mij. Daar voel ik me lekker bij", kijkt Koch met PSV TV terug op zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen de Belgische tegenstander. Het duel eindigde overigens in een doelpuntloos gelijkspel, waar Koch ook tevreden mee is.

"We hebben de nul gehouden. Dat is lekker voor mij als verdediger, maar ook het team. Daar zijn we veel mee bezig geweest. Dit is voor mij persoonlijk een echte climax, zo aan het einde van de rit." Koch staat nog tot 2018 onder contract bij PSV, maar zal zich na lang blessureleed weer omhoog moeten werken in Eindhoven. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Koch weer moet beginnen bij Jong PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner