09.01.2016 21:40

Van de Beek blijft voorlopig bij A-selectie

Dan kun je nog zo getalenteerd zijn, broekie Donny van de Beek moet de ballen dragen na afloop van de training in Turkije. (07-01-2016)
Dan kun je nog zo getalenteerd zijn, broekie Donny van de Beek moet de ballen dragen na afloop van de training in Turkije. (07-01-2016)

Ajax-trainer Frank de Boer had zaterdag na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Hamburger SV goed nieuws voor de talentvolle middenvelder Donny van de Beek. De jongeling mag zich ook na de winterstop melden bij de selectie van Ajax. Van de Beek maakt normaal gesproken onderdeel uit van Jong Ajax, maar De Boer wil hem er graag bij houden.

Van de Beek speelde tegen Hamburger SV alleen de tweede helft mee en in die 45 minuten maakte hij indruk op De Boer. "Donny speelde heel goed", stelde de eindverantwoordelijke van Ajax in gesprek met de Voetbal International. "Hij maakt officieel deel uit van Jong Ajax, maar nu Thulani Serero last houdt van pijntjes, blijft Donny tot nader order bij ons", legt de trainer de situatie van Van de Beek uit.

De achttienjarige middenvelder sloot aan bij het trainingskamp van Ajax en is tevreden over zijn prestaties in het buitenland. "Ik denk dat ik kan terugkijken op een goede week hier in Turkije. Ik ben geen speler die het moet hebben individuele acties, ik moet het spel verleggen. Ik moet meedraaien op het middenveld en zorgen dat de buitenspelers aan het werk kunnen in een-op-eensituaties."

In de eerste seizoenshelft maakte Van de Beek zijn debuut, nu kijkt hij alweer verder. "Mijn doelstelling om dit jaar in eerste elftal te brengen wat ik vorig jaar in de A1 heb laten zien. Daarnaast is mijn doelstelling voor de tweede seizoenshelft om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Het liefst in het eerste elftal, maar voor mijn ontwikkeling is het nu beter om negentig minuten in Jong Ajax te spelen dan tien in het eerste. Een terugkeer naar de beloftes kan lastig zijn, maar ik weet zeker dat ik de knop kan omzetten als dat nodig is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner