10.01.2016 15:23

Andersen: "Nieuwe verhuur zie ik niet zitten"

Hans Hateboer (l.) komt te laat om de voorzet van Lucas Andersen (r.) te blokken tijdens FC Groningen - Willem II. (17-10-2015)
Hans Hateboer (l.) komt te laat om de voorzet van Lucas Andersen (r.) te blokken tijdens FC Groningen - Willem II. (17-10-2015)

Lucas Andersen is positief over zijn verhuurperiode bij Willem II, maar ziet niets in een nieuwe verhuurperiode. "Na de zomer wil ik bij Ajax of een andere club in de basis spelen."

De 21-jarige spelmaker voelt zich op zijn plek bij Willem II. "Ik zit goed in mijn vel en krijg hier veel vertrouwen", aldus Andersen tegen Ajax Life. "De trainer heeft een goede klik met de spelers. Ik voel me vrij om te laten zien wat ik kan."

Andersen maakt dit seizoen furore bij de Tilburgers, wat leidde tot vier competitiedoelpunten in dertien wedstrijden. Ook in de beker kwam Andersen tot scoren, in De Kuip tegen Feyenoord. Voor de Deen is dit nog niet genoeg. "Ik wil de lijn van voor de winterstop doortrekken. Uiteindelijk wil ik mijn statistieken verdubbelen."

Andersen staat nog tot 30 juni 2018 onder contract bij Ajax, waar hij deze zomer hoopt terug te keren. "Ik wil nog altijd slagen bij Ajax. Maar na de zomer wil ik bij een club in de basis staan, bij Ajax of een andere club. Een nieuwe verhuurperiode zie ik niet zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner