10.01.2016 22:26

Bosz begint in Israël met minimale zege

Peter Bosz heeft met succes gedebuteerd als coach in de Israëlische voetbalcompetitie. De Nederlandse oefenmeester, die Vitesse vorige week verliet voor een avontuur bij Maccabi Tel Aviv, zag zijn ploeg zondagavond in het eigen Bloomfield Stadium met 2-1 winnen van Maccabi Haifa.

Eran Zahavi en Tal Ben Haim, jarenlang actief in Engeland bij onder meer Manchester City, scoorden al voor rust. Halverwege de tweede helft deed de 35-jarige Yossi Benayoun (ex-Liverpool, Chelsea en Arsenal) iets terug namens de bezoekers.

Door de zege verkleinde Tel Aviv, waar Hendrie Krüzen opnieuw assistent werd van Bosz, de achterstand op koploper Hapoel Be'er Sheva weer tot één punt. Maccabi Haifa bleef zesde, een klassering die straks net genoeg is voor een plek in de kampioenschapsgroep.