12.01.2016 14:54

Boulahrouz laconiek over ruzie Vilhena-Nelom

Khalid Boulahrouz vindt dat er niet te zwaar getild moet worden aan de ruzie tussen Miquel Nelom en Tonny Vilhena. De twee hadden het met elkaar aan de stok tijdens het trainingskamp in Portugal, maar Boulahrouz vindt het allemaal niet zo spannend.

Vorig seizoen vertegenwoordigde Boulahrouz Feyenoord nog, maar vertrok van de zomer nadat zijn contract afliep. In gesprek met De Volkskrant laat hij blijken dat hij de ruzie tussen zijn oud-teamgenoten een storm in een glas water vindt. "Zolang er niet vol uitgehaald wordt, moet bijna alles kunnen. Wie zegt dat knokken niet op de training thuishoort, spreekt regelrechte bullshit. Dan heb je waarschijnlijk nooit gevoetbald. Voetbal is emotie. Zeker bij profs", aldus de verdediger die voor zijn gevoel al is gestopt met voetballen.

Boulahrouz legt uit waarom hij het incident niet zo bijzonder vindt. "Er speelt zóveel in een groep. Je hebt jongens met verschillende achtergronden, en iedereen zit sowieso in een andere situatie", aldus de ex-Oranje international. "De een is gefrustreerd omdat-ie niet speelt, de ander vindt dat hij de beste is en dus niet aangeraakt mag worden. Dan zijn er nog jongens die met privé-dingen rondlopen."

Vorig seizoen trainde 'De Kannibaal' nog met de twee Feyenoorders. "Nelom is heel rustig, maar laat niet met zich sollen. Tony is een pitbull. Die gaat er altijd voor, schuwt de duels niet. Ik houd daarvan", aldus Boulahrouz. "De profvoetballerij is een harde wereld. Je moet van je kunnen afbijten. Ik ben absoluut geen agressief type als mens. Maar ik heb liever wat klootzakken in mijn ploeg, dan alleen maar ja-knikkers. Met die laatsten ga je de oorlog niet winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner