15.01.2016 15:19

'NEC sprak al met de opvolger van Van Eijden'

NEC-aanvoerder Rens van Eijden (r.) zit er kort op bij Nathan Kabasele tijdens de competitiewedstrijd NEC - De Graafschap. (07-11-2015)
NEC-aanvoerder Rens van Eijden (r.) zit er kort op bij Nathan Kabasele tijdens de competitiewedstrijd NEC - De Graafschap. (07-11-2015)

Mocht Rens van Eijden worden weggekocht door Dinamo Moskou, dan heeft NEC hoogstwaarschijnlijk snel een opvolger te pakken. Volgens de geruchten heeft de promovendus al gesproken met de Zweed Mikael Dyrestam.

De Gelderlander meldt dat de mandekker een eerste gesprek met hoofdtrainer Ernest Faber achter de rug heeft. Dyrestam is sinds vorige maand transfervrij, nadat zijn contract bij het Noorse Aalesunds FK afliep. Hij speelde 28 wedstrijden in het afgelopen seizoen van de Eliteserien en eindigde met Aalesunds in de middenmoot.

Van Eijden wordt de laatste weken nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit Nijmegen. De sterkhouder van de huidige nummer zes in de Eredivisie beschikt over een aflopend contract, waardoor het voor NEC financieel erg aantrekkelijk is om Van Eijden te laten gaan. Dinamo Moskou is de hoofdkandidaat om Van Eijden over te nemen, aangezien de Russische formatie ook nadat een eerste bod werd afgeslagen interesse bleef tonen.

Dyrestan speelde in zijn carrière ook nog voor IFK Göteborg, waardoor hij inmiddels op ruim honderd wedstrijden op het hoogste niveau in Scandinavië staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner