15.01.2016 16:15

De Haan kiest meteen voor nieuweling Zeneli

Arber Zeneli is geconcentreerd tijdens het trainingskamp van sc Heerenveen. De nieuweling laat zich op positieve wijze zien. (07-01-2016)
Arber Zeneli is geconcentreerd tijdens het trainingskamp van sc Heerenveen. De nieuweling laat zich op positieve wijze zien. (07-01-2016)

In de achttiende speelronde van de Eredivisie doet er in ieder geval één debutant mee. SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan verklapte vrijdag dat hij Arber Zeneli laat starten in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Zeneli kwam deze winter over van IF Elfsborg.

Ondanks het feit dat De Haan meteen een basisplaats in gedachte heeft voor de Zweedse voetballer, is er werk aan de winkel voor de rechtsbuiten, die wel indruk maakte op de eindverantwoordelijke in Friesland. "Hij is gewoon goed. Het enige probleem kan zijn dat hij te gretig is. Dat zie je op de training, hij wil te veel, zoekt te vaak het duel op. Hij moet zijn momenten kiezen", stelt De Haan op de persconferentie voor het duel met PEC Zwolle.

De komst van Zeneli gaat ten koste van Luciano Slagveer, die op de bank begint. Ook Jerry St. Juste en Stefano Marzo raken hun basisplaatsen kwijt. SC Heerenveen sloot 2015 teleurstellend af met een elfde plek in Nederland. Zaterdagavond kan daar verandering in worden gebracht, maar dan moet PEC Zwolle verslagen worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner