15.01.2016 16:59

Van de Looi gunt Sørloth een snel debuut

Alexander Sørloth poseert als nieuweling van FC Groningen voor de camera tijdens het trainingskamp van de club. (06-01-2016)
Alexander Sørloth poseert als nieuweling van FC Groningen voor de camera tijdens het trainingskamp van de club. (06-01-2016)

Als er geen gekke dingen meer gebeuren met Alexander Sørloth of rondom de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht, maakt de Noorse spits dit weekend zijn debuut voor FC Groningen. Dit meldde trainer Erwin van de Looi vrijdagmiddag.

Op de clubwebsite van de Eredivisionist is Van de Looi vaag over zijn opstelling, maar over zijn nieuwe spits is de eindverantwoordelijke heel duidelijk. "We hebben nog twee trainingen te gaan, maar ijs en weder dienende gaat hij beginnen", vertelt Van de Looi met een knipoog, doelend op mogelijk slecht weer tijdens de zondag waarop FC Groningen en FC Utrecht spelen in de Euroborg.

Sørloth werd in november al vastgelegd door FC Groningen, dat hem per 1 januari overnam van Rosenborg BK. De aanvalsleider scoorde in zijn thuisland aan de lopende band, maar Van de Looi wil voorkomen dat de verwachtingen rondom de Noorse reus van 1,94 meter te hooggespannen zijn.

"Hij bevalt prima, maar we moeten wel een beetje de druk wegnemen. De eerste indrukken zijn positief, maar Alexander is nog erg jong en geef hem de tijd om ook te wennen. Misschien heeft hij dat helemaal nodig, maar geef hem de tijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner