15.01.2016 22:29

Begois mist de hervatting van de Eredivisie

Kevin Begois lijkt nog niet helemaal wakker te zijn in de wedstrijd tegen PSV. Binnen vijftien minuten komt de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. (19-12-2015)

PEC Zwolle kan in de aankomende thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen geen beroep doen op eerste doelman Kevin Begois. De Belg ondervindt nog te veel last van een kuitblessure en moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Tweede doelman Mickey van der Hart zal de vervanger van Begois zijn, Boy de Jong zit op de bank.

Begois stond in zijn periode bij PEC Zwolle lang in de schaduw van eerste keepers als Diederik Boer en Warner Hahn. Beiden zijn nu vertrokken naar topclubs (Boer is nu tweede keeper bij Ajax, Hahn speelde op huurbasis voor PEC Zwolle en is nu tweede keeper bij Feyenoord), waarna Begois zijn kans greep en eerste doelman werd in Zwolle.

De sluitpost verlengde in 2015 zijn contract met één jaar, maar tijdens de onderhandelingen is ook de optie voor een extra jaar opgenomen. Bij een goede prestatie kan Begois dus eventueel blijven bij de club waar hij sinds 2013 onder contract staat. Daarvoor keepte de goalie onder andere voor FC Den Bosch, VVV-Venlo en Roda JC.