16.01.2016 10:30

Gelukkige Héctor Moreno wil bij PSV blijven

PSV besluit op het trainingskamp op Malta een oefenwedstrijd binnen de selectie af te werken. Héctor Moreno (l.) speelt bij PSV A, Gastón Pereiro is aan de bal voor PSV B. (09-01-2016)
PSV besluit op het trainingskamp op Malta een oefenwedstrijd binnen de selectie af te werken. Héctor Moreno (l.) speelt bij PSV A, Gastón Pereiro is aan de bal voor PSV B. (09-01-2016)

Geïnteresseerde clubs kunnen verder kijken wat betreft Héctor Moreno. De Mexicaanse verdediger van PSV is gelukkig in Eindhoven en wil ook volgend seizoen nog in de Eredivisie uitkomen voor de Brabanders.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Héctor Moreno aan dat hij tevreden is met zijn huidige situatie bij PSV. De mandekker heeft nog een contract tot 2019, maar vanwege zijn prestaties in de Champions League is Héctor Moreno op de radar verschenen bij diverse clubs uit het buitenland.

"Ik ben gelukkig en wil hier na dit seizoen nog zeker een jaar blijven", stelt Héctor Moreno echter. PSV stuntte afgelopen zomer met de komst van de ervaren international, die meer dan vijftig interlands achter zijn naam heeft staan. Dit komt omdat technisch manager Marcel Brands de contacten met de Mexicaan warm heeft gehouden.

"Met hem heb ik regelmatig contact gehouden en zijn aanwezigheid was een belangrijke reden om de gesprekken voor een transfer aan te gaan. Marcel heeft mij in het verleden naar Europa gehaald (in 2008 plukte Brands met AZ Héctor Moreno weg bij Pumas UNAM, red.) en heeft zich altijd en overal aan zijn woorden en beloftes gehouden. Best bijzonder in het voetbal."

Héctor Moreno kwam in de eerste seizoenshelft tot 21 wedstrijden, waarvan zes in de Champions League. Op het hoogste voetbalniveau van Europa miste de Mexicaan nog geen enkele minuut. Na de winterstop staat PSV in de achtste finale tegen Atlético Madrid. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner