16.01.2016 13:31

Sanogo is nog niet fit en mist ADO Den Haag

Yaya Sanogo werkt zich in het zweet tijdens het trainingskamp van Ajax in Turkije. (05-01-2016)
Yaya Sanogo werkt zich in het zweet tijdens het trainingskamp van Ajax in Turkije. (05-01-2016)

Ook na de winterstop zal Yaya Sanogo zijn waarde niet kunnen bewijzen voor Ajax. De Franse huurling is na weken van rust en trainen nog steeds niet fit en is daarom niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax voor het duel met ADO Den Haag.

Zodoende blijft Sanogo op negen gespeelde wedstrijden in Nederland staan. De Fransman kwam drie keer in actie voor Jong Ajax om zijn wedstrijdritme op peil te houden, daarnaast speelde hij drie competitiewedstrijden en maakte hij zijn Europese debuut voor de Amsterdammers.

Met Ricardo van Rhijn, Abdelhak Nouri en Vaclav Černý ontbreken er drie andere spelers die kans maakten op een selectie. Ajax-trainer Frank de Boer kiest ervoor om Van Rhijn maandag mee te laten spelen met Jong Ajax, wat ook zal gelden voor Černý en Nouri. Laatstgenoemde kon verrassen in de wedstrijdselectie, aangezien hij een goede indruk maakte op het trainingskamp in de winterstop en Davy Klaassen geblesseerd is, maar De Boer kiest voor Donny van de Beek en Daley Sinkgraven.

Ook John Heitinga is er weer niet bij voor Ajax. De veteraan wordt al weken niet gebruikt door trainer De Boer en lijkt richting het einde van zijn actieve voetbalcarrière te gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner