16.01.2016 13:59

Pelupessy: "Met beide benen op de grond"

Hakim Ziyech (m.) denkt te ontsnappen met de bal, maar Joey Pelupessy (l.) steekt daar een stokje voor. (15-01-2016)
Hakim Ziyech (m.) denkt te ontsnappen met de bal, maar Joey Pelupessy (l.) steekt daar een stokje voor. (15-01-2016)

Na een geweldige eerste seizoenshelft ging Heracles Almelo direct na de winterstop keihard onderuit tegen FC Twente. In de Grolsch Veste werd het maar liefst 4-0 voor de Tukkers, wat voor Joey Pelupessy een hele duidelijke boodschap betekende.

"Deze nederlaag lag volledig aan onszelf", is de middenvelder, die uitgerekend uit de gedeelde jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo komt, kritisch. "We hebben deze wedstrijd weggegeven. FC Twente liet ons het spel maken en daar zijn ze goed mee omgegaan. Wij gaven veel te veel ruimte weg. Omdat we te traag speelden en fouten maakten, konden zij profiteren."

Voor Pelupessy kwam de ruime nederlaag aan een verrassing. Heracles Almelo stonde vierde, terwijl FC Twente in de degradatiezone bivakkeert. "De voorbereiding op de wedstrijd was goed. Een prima trainingskamp gehad met de groep, maar we doen het onszelf aan. Als je hier met 2-1 verliest, dan baal je ook, maar op deze wijze onderuit gaan is wel heel duidelijk. We staan weer met beide benen op de grond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner