17.01.2016 16:25

FC Utrecht laat niets heel van FC Groningen

Lachende gezichten bij FC Utrecht, wanneer Bart Ramselaar de ploeg op voorsprong zet tegen FC Groningen. (17-01-2016)

FC Utrecht is 2016 begonnen met een ruime overwinning op FC Groningen. Bij rust stond het nog 1-1, maar in de tweede helft liepen de Utrechters uit naar een 1-4 overwinning.

In het eerste halfuur was FC Utrecht de bovenliggende partij en dat resulteerde dan ook in een 0-1 voorsprong, die op naam kwam van Bart Ramselaar. Hij gaf een laatste zetje nadat Christian Kum een afgeslagen corner terug in de zestien bracht. De grensrechter twijfelde lang of de bal volledig over de doellijn was geweest, maar kende uiteindelijk toch een doelpunt toe. Tien minuten later leek Alexander Sørloth een droomdebuut te gaan beleven voor FC Groningen. Hij kreeg de bal aangespeeld van Johan Kappelhof, waarna hij zich knap wegdraaide en met links de 1-1 binnenschoot. Het was de eerste kans die FC Groningen kreeg en ook meteen de enige kans van de eerste helft. Sebastién Haller kreeg meerdere kansen om FC Utrecht opnieuw op voorsprong te zetten, maar faalde oog in oog met Sergio Padt. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf gebeurde er weinig meer.

Meteen in de tweede helft was duidelijk dat FC Utrecht met minder dan drie punten geen genoegen nam en in rap tempo volgden de doelpunten elkaar op. Al na een paar minuten na rust krulde Timo Letschert op fraaie wijze een vrije trap binnen. Even later kregen ook Haller en Patrick Joosten grote kansen om tot scoren te komen, maar zij stuitten beiden op doelman Sergio Padt. Het was Christian Kum die na een uur spelen wel de 1-3 maakte, hij scoorde van dichtbij op aangeven Yassin Ayoub. Even later werd het ook nog 1-4, toen Haller de bal strak voorgaf op Andreas Ludwig, die hard binnen schoot.

Diezelfde Ludwig moest er even later wel af, nadat hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Het resterende kwartier speelde FC Utrecht dus met een man minder, maar dat bracht de 1-4 voorsprong absoluut niet meer in gevaar. Sterker nog, FC Utrecht bleef de bovenliggende partij. Zo kreeg Ayoub nog een mogelijkheid vanuit kansrijke positie, maar hij schoot hard in de handen van Padt.

FC Utrecht stijgt dankzij de ruime overwinning naar de zesde plaats in de Eredivisie. FC Groningen sprak voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht de ambitie uit om dit seizoen als vierde te eindigen, maar zakt nu naar de negende plaats op de ranglijst.

Door: Jessica Westdijk