17.01.2016 16:40

KAA Gent wint de strijd om de koppositie

KAA Gent heeft zondag de topper in de hoogste klasse van het Belgische voetbal tegen Anderlecht gewonnen. De wedstrijd, met als inzet de koppositie, eindigde in 2-0 door twee doelpunten van Laurent Depoitre; één in de tiende minuut, de tweede in blessuretijd.

De zege was terecht in een duel dat meer spanning bood dan goed voetbal. In de slotfase, voor de allesbeslissende tweede Gentse treffer, was Anderlecht een aantal keren dicht bij de gelijkmaker.

Gent behield de leiding met 46 punten uit 22 duels. Club Brugge, dat zaterdag Moeskroen met overtuigende cijfers (3-0) versloeg, staat tweede. Anderlecht is voorlopig derde, maar KV Oostende kan nog passeren op de ranglijst als het wint van Waasland-Beveren.