17.01.2016 21:21

FC Groningen faalt na rust: "Verschrikkelijk"

FC Groningen-doelman Sergio Padt redt de inzet van Bart Ramselaar van FC Utrecht, maar doet dat wel nadat de bal over de lijn is geweest. Albert Rusnak kijkt op de achtergrond toe (17-01-2016)

Na de dikke nederlaag van FC Groningen tegen FC Utrecht (1-4) had de trainer van de verliezende ploeg moeite om positieve punten te zien. Erwin van de Looi was vooral ontevreden over hoe zijn ploeg begon aan de tweede helft in de Euroborg.

"Hoe we na rust uit de kleedkamer kwamen, was verschrikkelijk", stelt de eindverantwoordelijke van de Eredivisionist in gesprek met FOX Sports. "We moeten laten zien dat het een incident was, maar het is dan wel een heel vervelend incident." FC Groningen stond na 45 minuten nog op 1-1, maar had in de tweede helft weinig in te brengen.

"Wat me vooral stoorde, was dat we heel makkelijk waren in het laten lopen van mensen. Als je doordekt, moet je ook blijven volgen. FC Utrecht heeft ons kei- en keihard afgestraft. We waren vandaag gewoon onvoldoende bij de les. Daar gaan we maandag maar even uitgebreid voor zitten."

Een klein lichtpuntje in Groningen was het succesvolle debuut van de Noor Alexander Sørloth, die in de winterstop is gehaald en meteen trefzeker was. Door de nederlaag staat FC Groningen voorlopig buiten de plekken die een kans op Europees voetbal betekenen.