17.01.2016 22:11

PSV doet het erg goed in de topwedstrijden

Een Zuid-Amerikaans feestje wanneer Héctor Moreno (r.) PSV op een voorsprong heeft gezet in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij viert het samen met Gastón Pereiro (l.). (17-01-2016)
Een Zuid-Amerikaans feestje wanneer Héctor Moreno (r.) PSV op een voorsprong heeft gezet in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij viert het samen met Gastón Pereiro (l.). (17-01-2016)

Ondanks het feit dat PSV momenteel tweede staat, kunnen de Eindhovenaren teren op een fijne prestatie. De regerend landskampioen maakt voorlopig het verschil in de topwedstrijden tegen concurrenten Feyenoord en Ajax.

PSV stond in het huidige seizoen drie keer tegenover een formatie uit de traditionele top drie en de ploeg wist die wedstrijden winnend af te sluiten. Tegen Feyenoord werd zondagmiddag met 0-2 gewonnen, maar eerder in het seizoen werd het in Eindhoven 3-1 voor PSV. Ook in de confrontatie met Ajax, in speelronde acht, trok de nummer twee uit de Eredivisie aan het langste eind.

In de Amsterdam ArenA werd het 1-2 voor PSV, door doelpunten van Gastón Pereiro (2) en Amin Younes. Voorlopig laat PSV het dus in de wedstrijden tegen de kleintjes liggen, maar als de Eindhovenaren er moeten staan, staan ze er ook. Dit kan ook gesteld worden voor wedstrijden in de Champions League en bijvoorbeeld de Johan Cruijff Schaal.

In de seizoensopening overklaste PSV FC Groningen, terwijl de Brabanders in de Champions League in eigen huis alles wisten te winnen, waaronder het cruciale duel met CSKA Moskou. De achterstand op koploper Ajax in de Eredivisie bedraagt drie punten, maar de Amsterdammers moeten nog één keer in dit seizoen naar het Philips Stadion toe. Deze wedstrijd wordt in speelronde 28 gespeeld, op 20 maart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner