18.01.2016 15:30

Update: Heerenveen in beroep tegen schorsing

Joey van den Berg kan zijn ogen niet geloven tijdens NEC Nijmegen - sc Heerenveen. (20-09-2015)
Joey van den Berg kan zijn ogen niet geloven tijdens NEC Nijmegen - sc Heerenveen. (20-09-2015)

De KNVB heeft Joey van den Berg een voorstel gedaan van twee wedstrijden schorsing, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Van den Berg werd afgelopen weekend met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

De verdediger annex middenvelder van sc Heerenveen werd zaterdagavond tijdens het competitieduel met PEC Zwolle (5-2 nederlaag) na 49 speelminuten van het veld gestuurd. Scheidsrechter Van den Kerkhof zag Van den Berg 'natrappen' en besloot de verdediger daarom weg te sturen. "Op het moment dat ik fluit voor een overtreding, zie ik dat hij met zijn linkerbeen natrapt en zijn tegenstander raakt", zei de leidsman na afloop tegen FOX Sports.

Mocht Van den Berg akkoord gaan met de schorsing, dan mist hij aankomend weekend de wedstrijd tegen Willem II. De verdediger heeft tot maandagmiddag 14.00 uur om akkoord te gaan met de schorsing van de KNVB.

Update: 18-01-2016 15:30:

SC Heerenveen gaat niet akkoord met de schorsing van Van den Berg. De KNVB wil Van den Berg, na aanleiding van zijn rode kaart tegen PEC Zwolle, schorsen voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk. De Friezen gaan echter in beroep tegen de schorsing. Dat heeft de club uit Heerenveen maandagmiddag via de officiële kanalen bekend gemaakt. De Commissie van Beroep van de KNVB zal donderdag de zaak van Van den Berg behandelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner