18.01.2016 16:01

Bruma en PSV behalen doelstelling in De Kuip

PSV-verdediger Jeffrey Bruma (l.) en Michiel Kramer van Feyenoord (r.) in een vriendelijk onderonsje tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. (17-01-2016)
PSV-verdediger Jeffrey Bruma (l.) en Michiel Kramer van Feyenoord (r.) in een vriendelijk onderonsje tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. (17-01-2016)

Jeffrey Bruma en PSV hadden zondagmiddag maar één doel: het stadion stil krijgen. PSV won zondagmiddag met 2-0 van Feyenoord, waardoor dat doel geslaagd is.

"Als De Kuip gelooft in een overwinning en ze gaan achter de ploeg staan, dan komt er veel energie los bij Feyenoord", aldus de mandekker van PSV tegenover NU.nl. "Het doel was daarom om het stadion stil te krijgen. Dat hebben we vooraf besproken met het team en dat is aardig gelukt."

PSV won vijf jaar op rij niet in De Kuip, maar volgens Bruma heeft PSV de afgelopen seizoenen veel geleerd. "Er zit inmiddels behoorlijk wat volwassenheid en ervaring in onze ploeg, mede doordat we dit seizoen al in aardig wat grote stadions hebben gespeeld", aldus Bruma, die twee seizoenen geleden een rode kaart pakte in De Kuip. "Het verschil met toen is persoonlijk ook groot. Toen was ik nog een broekie, het was een van mijn eerste grote wedstrijden. Nu ik er aardig wat gespeeld heb, weet ik hoe ik me moet gedragen en opstellen. Dat heeft met volwassenheid te maken."

"We wisten dat we een eind konden maken aan een negatieve reeks. Dat maakt deze zege misschien wel extra lekker. Het is bovendien een opsteker dat we zo begonnen zijn aan de tweede seizoenshelft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner