19.01.2016 16:10

Goes: "Binnen paar maanden een nieuw plan"

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB kijkt toe hoe het Nederlands elftal onder de 21 jaar het doet tegen Slowakije onder de 21. (11-10-2015)
Technisch manager Jelle Goes van de KNVB kijkt toe hoe het Nederlands elftal onder de 21 jaar het doet tegen Slowakije onder de 21. (11-10-2015)

Technisch manager Jelle Goes vertelt dat de KNVB momenteel bezig is met een plan om het niveau van het Nederlandse voetbal weer omhoog te tillen. De resultaten daarvan worden binnen enkele maanden gepresenteerd.

Goes legt tegen de NOS uit wat de Nederlandse voetbalbond op dit moment aan het doen is. "Waar we nu mee bezig zijn is om een plan te schrijven dat tot verbetering moet leiden in de continue doorstroming van toptalenten, wat weer leidt tot betere prestaties van de clubs en wat zich ook vertaalt naar de nationale teams", aldus de technische manager.

In 2014 maakte de KNVB al bekend dat het bezig is om een plan te ontwikkelen. Ondertussen werd het met de neus op de feiten gedrukt, doordat Oranje zich niet wist te plaatsen voor het EK in Frankrijk van 2016. "Natuurlijk is het teleurstellend dat we komende zomer niet aanwezig zijn in Frankrijk. Maar ik weet ook wat voor generatie talentvolle voetballers er ook weer achter zit", aldus Goes die niet denkt dat er grote fouten zijn gemaakt als het gaat om het opleiden van spelers. "Maar misschien zijn we wel wat hooghartig geweest. We hebben met ons nationale team altijd redelijk tot goed gepresteerd. Daar kun je een beetje bedrijfsblind door worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner